Célkeresztben az OnlyFans, amiért pornót nézhetnek a gyerekek

Az életkorhitelesítési intézkedések miatt kezdenek vizsgálatot a britek az OnlyFans ellen.

A brit médiahatóság vizsgálatot indított az OnlyFans felnőttoldal ellen: arra kíváncsiak, hogy eleget tettek-e, hogy meggátolják a gyerekeket pornóhoz való hozzáférésben a platformon.

Az Ofcom a formális információbekérésekre adott válaszokból azt gyanítja, hogy a platform nem tett eleget az életkorhitelesítési intézkedések alkalmazása során, így nem védi hatékonyan a 18 év alattiakat a pornográf tartalmaktól. Vizsgálják azt is, hogy eleget tettek-e a teljes és pontos információszolgáltatásnak.

A cég szerint ők szorosan együtt dolgoznak az Ofcommal a legjobb online biztonsági gyakorlatok fejlesztésén és alkalmazásán, ez az életkor-ellenőrzésre is kiterjed. A Yoti szolgálatót használja a cég, de egy konfigurációs hiba jelentési problémát okozott – csak Nagy-Britanniában.

Korábbi jelentések szerint a platformon rengeteg az olyan eset, amely kapcsán amerikai és brit nők és férfiak panaszkodnak, hogy a szexuális tartalmak a hozzájárulásuk nélkül lettek közzétéve. A cég szerint rosszakarók éltek vissza a platformmal, de törölték az érintett tartalmakat, kitiltották a felhasználókat és támogatták a nyomozásokat.

A britek az Online Safety Act keretében előírták, hogy a közösségi médiás cégeknek meg kell állítaniuk a gyerekeket, hogy hozzáférjenek pornóhoz vagy káros tartalomhoz. Amelyik cég nem működik együtt, azt 22 millió dollárra vagy az éves globális árbevétel 10 százalékára büntethetik (amelyik nagyobb). Ezt viszont több fázisban alkalmazzák, így az Ofcom még a régi előírások alapján szabályoz.

Előzmények