Budapesten versenyezhetnek a női startupok

A Közép-európai női startupok mérhetik össze tudásukat a Women Startup Competition keretében, melyre február 23-ig lehet jelentkezni. Ennek mindössze egy feltétele van, a csapat zömének hölgy tagokból kell állnia. A résztvevők március 19-én kezdődően, négynapos mentoráción vesznek majd részt, ennek helyszínét a Google és a Design Terminal adja majd.

Hirdetés

A szervezők így fogalmaznak közleményükben: a rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők - a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként - tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is bíztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.

Az esemény fővédnöke Gróf Széchenyi Tímea, a Széchenyi Családi Alapítvány vezetője. A versenyen Apple termékeket (Macbook Air, vagy iPad), csoportos konferencia belépők (Pioneer Festival WebSummit), illetve kéthónapos közösségi irodahasználatot nyerhetnek a résztvevők.

Ezeken túl akár befektetőket is találhatnak a csapatok, hiszen március 23-án, a Demo Day keretében a Prezi budapesti főhadiszállásán mutathatják be projektjeiket a versenyzők, ahova a régió legnagyobb befektető társaságait, illetve angyal befektetőket is szép számmal meghívtak.

Azóta történt

Előzmények