Oroszok győztek az idei Challenge24-en

Immár 16. alkalommal is Magyarországon voltak a legjobbak, és a magyar kupát másodjára is a Sparrows vitte el.

A szervezők közleménye szerint a Dandelion orosz csapat győzött az idei Challenge24-en (Oleg Merkurev, Nikita Sivukhin, Alex Danilyuk felállásban), míg a Magyar Kupát másodjára is a Sparrows csapata – Weisz Ágoston, Nikházy László, Dankovics Attila – vitte el. A Sparrows emellett a nemzetközi összetettben is előkelő, 9. helyezést érte el, így hosszú évek óta először került a legjobb 10-be magyar csapat.

Az idei Challenge24 döntőjének résztvevőit 11 feladat várta. A 30 csapatos nemzetközi döntőben három magyar csapat indult, valamint a Magyar Kupa keretében további 9 csapat mérte össze tudását, így az Óbudai Egyetem épületében a verseny két teljes szintet is elfoglalt.

Challenge24 - 2016
[+]

A döntőben hardveres feladat keretében erőművezérléssel kellett foglalkozni, melyben hő-, víz- és szélerőművek együttműködését kellett optimalizálni. Emellett hexagon alakú Sudoku pályákat megoldó algoritmust kellett megoldani, jelszavakat feltörni, valamint zárójelezést vizsgálni. A verseny egyik népszerű kompetitív feladatában pedig az elődöntős feladat egy nehezített verziójával is találkozhattak a résztvevők. (A verseny teljes feladatkiírása megtalálható az alábbi linken: http://ch24.org/archive.html.)

Az idei Challenge24 is jó hangulatban zajlott, melynek nyitórendezvénye második alkalommal is az ITPiknik volt, mely kötetlen szakmai beszélgetésre adott lehetőséget. A résztvevők kötetlen formában ismerkedhettek meg a legkülönbözőbb feladatokkal és legmeghatározóbb vállalkozásokkal, babzsákokon, pokrócon beszélgetve, feladatokon együtt gondolkodva.

Előzmények