Meghirdették az idei Challenge24 programozóversenyt

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) idén is megrendezi éves nemzetközi programozóversenyét.

Új, friss ötletekkel teli nemzetközi feladatírói és szervezői csapattal idén is megszervezik Európa egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének számító Challenge24-et – közölték a szervezők.

A háromfős programozócsapatok a 2017. április 15-i négyórás internetes előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, melyet június 29. és július 2. között rendeznek meg az Óbudai Egyetemen. Jelentkezni a ch24.org címen lehet április 13-ig.

A verseny alatt a résztvevők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre és a programozási nyelvre vonatozóan nincs megkötés. A megmérettetés során a versenyzők saját gépeiket használhatják. Így oldják meg a matematikai, algoritmuselméleti, vagy akár mérnöki problémákat, e munka során leginkább a kreativitásukra lesz szükségük.

A budapesti döntőben pedig már nem csak a feladatok várják a versenyzőket, hanem egy kiváló közösség is, ahol életre szóló szakmai ismeretséget köthetnek a legjobb programozókkal, vagy akár a verseny támogatóival, szervezőivel. Nem véletlen, hogy rengeteg régi résztvevő tér vissza újra és újra az elmúlt évekből – teszik hozzá a szervezők. Az egymillió forint összértékű nyeremények között értékes audió és számítástechnikai eszközök várnak a nyertesekre.

A hallgatók részvételét a hazai egyetemek mellett külföldi felsőoktatási intézmények is támogatják, illetve magyar és nemzetközi cégek sora tartja fontosnak a tehetségek felkutatását és felkarolását – többek között a Google is, aki már 2011 óta támogatja a versenyt.

Azóta történt

Előzmények