29 milliárd dollárt érhet a ChatGPT-t összerakó OpenAI

Eladnák a meglévő részvényeket, az üzlet pedig konkrétan 29 milliárd dollárra értékelné fel a slágernek számító ChatGPT-t készítő OpenAI-t.

A Wall Street Journal szerint az OpenAI megbeszéléseket folytat a meglévő részvények eladásáról, az üzlet pedig 29 milliárd dollárra értékelné fel a ChatGPT mögött álló céget.

Az üzlet keretében állítólag a Thrive Capital és Founders Fund kockázati tőkebefektetők vásárolnák meg a részvényeket a jelenlegi tulajdonosoktól, köztük a dolgozóktól is.

Az OpenAI meglapítása Elon Musk és Sam Altman nevéhez fűződik, de a Microsoft is 1 milliárd dollárt fektetett bele 2019-ben. Most pedig fel is használja a slágernek számító ChatGPT-t arra, hogy AI-alapokon felturbózza a Bing keresőt.

Az OpenAI chatbotjának a lényege, hogy emberszerű társalgást próbál előadni a felhasználó kérései alapján, és rengeteg kérdésre tud úgy válaszolni, hogy az emberi beszédstílust imitálja. Az OpenAI pénzügyileg is nagy élénkülésre számít, jövőre 200 millió dolláros, 2024-re 1 milliárd dolláros árbevétel mellett.

Azóta történt

Előzmények