Cisco: egymilliárd a felhőalapú szolgáltatásokra

Az együttműködésnek köszönhetően a cég így 50 különböző országból további 250 adatközponttal bővíti globális, nagy biztonságú felhőplatformját. A Cisco a következő időszakban több mint egymilliárd dollár értékű beruházással támogatja a felhőalapú technológiákat és szolgáltatásokat.

Intercloud

A vállalat leírása szerint az OpenStack-alapú Intercloud felhőhálózatot kiemelkedő alkalmazásterhelés kezelésére tervezték, valós idejű analitikával, közel végtelen skálázhatósággal és a helyi adatkezelési szabályoknak megfelelő hálózati és biztonsági architektúrával. A felhőhálózat célja, hogy megkönnyítse a szervezetek és a felhasználók munkafolyamatainak zökkenőmentes és biztonságos összekapcsolását és mozgatását a különböző nyilvános vagy privát felhők között.

A Deutsche Telekom (DT) és a Cisco együttműködésének keretében Intercloud csomópontokat telepítenek a DT németországi adatközpontjaiba. A megoldás segítségével a vállalat a szigorú német adatvédelmi előírásoknak is megfelelő felhőalapú szolgáltatásokat nyújthat üzleti partnereinek az európai régióban. A BT és a Cisco szintén kiterjeszti régóta fennálló partnerségét és a BT a Cisco Intercloud Fabric technológiájának segítségével fejleszt majd hibrid felhőszolgáltatásokat. A BT öt kontinensen 20 országban jelenlévő Cloud Compute infrastruktúrája így teljesen Intercloud-képessé válik.

Cisco Intercloud Fabric és Hybrid Cloud szolgáltatások

A Cisco elérhetővé tette Intercloud Fabric technológiáját, illetve bejelentette hibrid felhőcsomagjait is. A Cisco Intercloud Fabric egy szoftveralapú megoldás a hibrid felhő infrastruktúrákhoz, amely lehetővé teszi a hibrid felhők munkaterhelésének mozgatását a nyilvános felhőszolgáltatók, a privát felhők és a Cisco Cloud szolgáltatás között.

Azt is közölték, hogy a cég tulajdonában lévő Cisco Capital a következendő időszakban több mint egymilliárd dollárt különít el a felhőalapú technológiák és szolgáltatások támogatására. A Cisco Capital leginkább a Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) finanszírozását, a technológiai migráció megkönnyítését, valamint a rugalmas fizetési konstrukciók kialakítását helyezi előtérbe a befektetések során.

Azóta történt

  • Szenzorokat a tornádóba is

    A Big Data önmagában kevés, a Cisco a valós idejű adatfeldolgozás és analitika mellett tette le a voksát. Új fogalmat is kell tanulni, jön a Fog Computing.

  • Hálózati eszközt ad ajándékba a Cisco

    A Meraki MR18 AP-hez három éves felhőmenedzsment licenc is jár, szintén ingyen. Erre mondják, hogy „most érdemes tanulni”?

  • Spamelni fog a CISCO?

    Erre, és még tíz másik kérdésre is válaszolt a cég azok közül, melyek felmerültek a fórumban az ajándék eszközökkel kapcsolatban.

  • Amiben a Chrome messze veri az Internet Explorert

    A Cisco biztonsági jelentése felhívja arra figyelmet, hogy céges környezetben is szemléletváltásra van szükség az IT-biztonság területén.

Előzmények

  • Microsoftos felhőre ment a Debreceni Egyetem

    A felhőalapú levelezést és az Office 365 szolgáltatásait minden debreceni egyetemista ingyenesen veheti igénybe a Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjának köszönhetően.

  • A felhőnek és az Apple-nek is sokat ártottak a meztelen képek

    A hírességeknek talán még jól is jött a botrány, hiszen velük foglalkozik a sajtó. Ám azok a nagy IT cégek, akik a felhők működtetésében érdekeltek, nehéz napok elé néznek.