Cloudlabort avattak az Óbudai Egyetemen

A HP és az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara frissen aláírt együttműködési megállapodásának eredménye a legújabb technológiával felszerelt és az aktuális nemzetközi trendeket követő felhőszámítási labor kialakítása, mely révén a hazai IT-szakértők hozzájuthatnak a naprakész gyakorlati ismeretekhez az infrastruktúra-automatizáció, a virtualizáció és a következő generációs felhőszámítási technológiák terén. Az intézmény tesztelési és k+f tevékenységét is támogató labor üzembe helyezését a HP Magyarország technológiai szolgáltatások üzletágának szakemberei végzik el, ők a képzésben a közösen kialakított, gyakorlati ismeretekre koncentráló tanterv kidolgozásával is támogatják az egyetem munkáját.

Hitelesítik a "felhőalapú" együttműködést
Hitelesítik a felhőalapú együttműködést

A labor a HP Konvergens Infrastruktúra megoldásportfóliójára épül, magját a HP BladeSystem megoldása jelenti, amely az egyik legnépszerűbb pengeszerver-infrastruktúra (a világ 500 legerősebb szuperszámítógépének több mint a fele erre épül), ezt ProLiant BL460c pengeszerverek és Virtual Connect intelligens hálózati eszközök egészítik ki.

A mostani megállapodás is határozott jelzés arra nézve, hogy a nagy technológiai cégek mind a cloud computing felé mozdulnak, ezért is külön öröm, hogy az oktatásban még időben sikerült megfelelő helyet találni ennek a feltörekvő technológiának. Fontos szempont lesz a biztonság kérdésköre is, de ahogy az IT cafét tájékoztatták, ez a labor rendelkezni fog mindazokkal a megoldásokkal, melyek ismeretével, oktatásával és szakszerű használatával megnyugtatóan kezelhető lesz ez a terület is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények