Új IT fejlesztő- és szolgáltatóközpont Debrecenben és Szegeden

A COSMO CONSULT Csoport magyar leányvállalata legalább 50 új munkahelyet teremt informatikai szakemberek számára a beruházással.

A hivatalos közlemény kiemeli, hogy annak érdekében, hogy a cégcsoport magas szinten biztosítani tudja ügyfelei számára a legmodernebb megoldásokat, a vállalat Magyarországon bővíti kapacitásait, ezért Debrecenben és Szegeden hozza létre új IT fejlesztő- és szolgáltatóközpontját.

A Németországban 1996-ban alapított COSMO CONSULT a vállalatok digitális transzformációját hivatalos Microsoft partnerként támogató IT vállalat több mint 20 éve aktív a magyar piacon is.

Az új egységek elsődleges feladata lesz, hogy világszerte támogassák a COSMO CONSULT meglévő és leendő ügyfeleit a Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban. Továbbá a későbbiekben egyedi, iparági megoldások fejlesztésére is sor kerül majd a vidéki központokban. A COSMO CONSULT célja, hogy tovább erősítse magyarországi vezető szerepét, és a jelenlegi szolgáltatásait megtartva új piaci szegmenseket érjen el.

A bővítés keretében a cég legalább 50 új munkahely létrehozását vállalja Magyarországon speciális szaktudással rendelkező IT-szakemberek számára. A cég új irodáiban felsőoktatási, vagy akár középszintű végzettséggel rendelkező IT-fejlesztők és informatikai szakemberek számára teremt új munkalehetőséget. A COSMO CONSULT hazai leánya tavaly közel kéltmilliárd forintos nettó árbevételt ért el, a cég jelenleg mintegy 130 magasan képzett IT szakembert foglalkoztat budapesti és soproni irodájában.

A COSMO CONSULT az új fejlesztő központjához kapcsolódóan stratégiai együttműködést valósít meg szakképző centrumokkal, illetve a Debreceni Egyetemmel. Ez utóbbi keretében, az egyetem informatikai képzésének részeként külön kurzus is indul majd, melyen speciális IT-szaktudást sajátíthatnak el a hallgatók.

A vállalat debreceni irodáját a napokban, míg szegedi egységét várhatóan jövő év elején nyitja meg.

Azóta történt

Előzmények