Csúcstechnikát a horgászatba!

A horgászat nem egészen az a terület, ahol a technológiai újításoknak feltétlenül helye van, de a halradarok és más eszközök megjelenése után egy, a beetetési feladatok terhét átvevő drón miatt mi egészen biztosan nem fogunk panaszkodni.

Csalihal
Csalihal [+]

A PowerRay nevű, levegő helyett a vízben közlekedő jármű egy feltöltéssel 4 órán keresztül tud mozogni, miközben akár 30 méter mélyre is lemerülhet. A felszereltség része a halradar és a víz alatt látó, 4K-s kamera is, amelyek képét a távirányításra szolgáló telefon, tablet vagy távvezérlő kijelzőjén követhetjük nyomon, és mellékesen 12 megapixeles fotókat is készíthetünk. A halradar egyébként le is szerelhető, és külön is használható, továbbá a rendszerhez még VR szemüveg is tartozik a „horgászatban” való teljes elmélyüléshez. Ami pedig a szolgáltatásokat illeti: a drónnal nem kell megtanulni precízen bedobni, hiszen elviszi nekünk a horgot a kiválasztott helyre, elintézi a beetetést – éppen csak a kinézett halat nem szigonyozza meg, bár nem lehet nehéz egy ilyen kiegészítővel sem felszerelni, és akkor tényleg vége a hajnali kelés romantikájának.

A gyártó a PowerRayt persze nem kizárólag horgászathoz ajánlja, hanem a víz alatti régészethez, berendezések ellenőrzésére is.