Deák Gábor a Megatrend Zrt. új vezérigazgatója

A mérnök végzettségű szakember Ferenczy Imre utódja, aki év elején távozott a vállalattól. Az új vezérigazgató kiválasztása azért is tartott viszonylag hosszú ideig, mert a társaság elnöke, K. Szabó Imre olyan szakembert keresett, aki a vállalat növekedési céljait is meg tudja valóstani.

„Deák Gábor kiválasztásával a Megatrend Zrt. élére olyan vezető került, aki a hatékony operatív munka mellett képes arra is, hogy az expanziós törekvéseinket megvalósítsa a régióban”– mondta K. Szabó Imre.

Deák Gábor több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Hosszú éveket töltött a Videotonnál, a Számalknál, majd a Montana Kft. első ügyvezetője és résztulajdonosa volt. Közel egy évtizedig dolgozott saját cégében, a Kerorg Kft.-ben. Legutóbb a KFKI IBIS Rt. vezérigazgatói posztját töltötte be.

„Nagyon örülök annak, hogy a Megatrend engem választott ki arra, hogy a következő időszakban megvalósítsam a stratégiai célokat. Vezérigazgatóként arra törekszem, hogy minél több államigazgatási és piaci tendert nyerjünk meg. Hosszabb távon a célom az, hogy a Megatrend a magyar, illetve a regionális piac meghatározó vállalatává váljon” – mondta Deák Gábor kinevezése alkalmából.

A Megatrend Zrt. az idén 2 milliárd forint bevételt és 330 millió forint nyereséget tervez. A vállalat tavaly 1,5 milliárd forint bevételt és 122 millió forint üzemi eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 1,4 milliárd forint árbevétel és 90 millió forint üzemi eredménnyel.

Azóta történt