Kiemelt figyelmet szentel a fejlődő piacoknak a Dell

A Dell szeptember 12-én jelentette be, hogy a részvényesek elfogadták Michael Dell és a Silver Lake Partners ajánlatát 24,9 milliárd dolláros kivásárlási ajánlatát, melynek keretében a nagy múltú gyártónak a nyílt részvénytársaságokat sújtó rendszeres beszámolási kötelezettségtől, a kiemelt befektetői és elemzői figyelemtől és úgy összességében, a Wall Street „árgus tekintetétől” megszabadulva nyílik lehetősége újraszervezni és újrapozícionálni magát az elmúlt években alaposan megváltozott fogyasztói és nagyvállalati piacon. A Dell az üzlet lezárását követően a világ legnagyobb privát vállalata lesz.

Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarország vezetője egy rövid áttekintéssel nyitotta a gyártó mai sajtótájékoztatóját arról, hogy a reprivatizációt követően milyen változások várhatóak a vállalatnál, és milyen területek, tevékenységek kerülnek kiemelt fókuszba. Elmondása szerint a cég vezetésében, alapvető stratégiájában, pénzügyi stabilitásában, a hatékony és megfizethető termékekre, szolgáltatásokra irányuló fejlesztésekben és az eddig is bizonyított ügyfélkapcsolati modellben nem lesz változás, az egyetlen lényeges újdonság az új tulajdonosi kör lesz.

A Dell a fenti értékeire építkezve öt kulcsterületre fog kiemelt figyelmet fordítani a következő években: kiterjeszti nagyvállalati termék- és szolgáltatás-portfólióját, növeli értékesítési hálózatának lefedettségét, továbbra is fektet a PC-k és tabletek fejlesztésébe, terjeszkedik a fejlődő piacokon, és javítja az ügyfélkapcsolati „élményt”. Dienes-Oehm kihangsúlyozta, hogy a Dell továbbra is elkötelezett a PC-s piac mellett, nem akar megszabadulni kliens üzletágától, éppen ellenkezőleg, komoly fejlesztéseket tervez ezen a területen. A magyar piacon várható változásokról egyelőre még nem tudtak érdemi információt mondani, de bíznak abban, hogy a fejlődő piacokat érintő figyelem Magyarországra is kiterjed majd.

A szénszálas borítású 7000-es széria
A szénszálas borítású 7000-es széria

A Dell a vállalat terveinek ismertetésével egy időben új üzleti notebookjait is bemutatta. A Latitude 3000-es széria az eddigi Vostro családot váltja le, a csúcsot pedig a jövőben a 7000-es sorozat képviseli majd, ami a 6-os sorozat tagjaihoz képest számos ponton hoz fejlődést, az új modellek jelentősen vékonyabbak, könnyebbek, hosszabb akkumulátoros üzemidővel rendelkeznek, és Full HD felbontású, akár érintésérzékeny kijelzővel is kérhetjük – utóbbi esetben a borítás szénszálas, nem alumínium. VGA kimenetet már csak a dokkoló egységen találunk, a külső kijelzőket mDP-n vagy HDMI-n keresztül csatlakoztathatjuk.

A vállalati szegmensben a júniusban bemutatott VRTX megoldás a Dell szerint pozitív fogadtatásra talált a kis- és középvállalatoknál, de az elmúlt hónapokban inkább a termék piaci bevezetése, előnyeinek bemutatása zajlott, így üzleti mutatókról még nem nyilatkoznak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

  • Repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg?

    Másfél éve zuhan a PC-s piac, az elemzők még mindig nem látják a trend végét. A gépcserék ciklusa lelassult, sokaknak pedig egy tablet vagy okostelefon az első számítógépe.

  • Átszervezéssel próbál új lendületet venni az Acer

    A tajvani gyártó az utóbbi két évben nehezen találja a helyét, a tabletek és okostelefonok térnyerése alaposan betett a PC-piacon korábban nagyon jól teljesítő vállalatnak.

Előzmények