Már lehet pályázni a Deloitte technológiai versenyére

A szervezők ma bejelentették, hogy ismét várják a magyar technológiai cégek jelentkezését is a Deloitte Technology Fast 50 elnevezésű versenyre.

A 15 éve minden évben meghirdetett, nagy presztízsű megmérettetésen Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait rangsorolják. A kiíró úgy látja, hogy a Fast 50 legjobbjai nem csupán a pozitív médiavisszhang révén, de sikerük mérhetőségének és hitelességének növekedésével, valamint iparági kapcsolataik erősítésével is profitálhatnak a versenyből. A 2013-as listára 8 magyar cég jutott be, a „Rising Stars” kategóriában pedig a prezi.com Kft. képviselte hazánkat.

Verbó Zoltán, a verseny programigazgatója így ajánlja a megmérettetést: „A közép-európai Technology Fast 50 lista a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket a megelőző ötéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A 2014-es rangsor összeállítása során a 2009 és 2013 közötti árbevételadatokat fogjuk figyelembe venni.

Kategóriák

Az idén is 17 közép-európai ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) vállalkozásai indulhatnak a versenyen, amit ismét három kategóriában hirdetett meg a Deloitte.

Fast 50

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • 2009 és 2013 között minden évben legalább 50 ezer eurós éves árbevételt kellett produkálnia
  • székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie
  • saját fejlesztésű technológiával rendelkezzen, vagy jelentős összegeket kell költenie kutatás-fejlesztési tevékenységre
  • nem lehet leányvállalat

A győztesek kiválasztása a 2009 és 2013 közötti ötéves időszakban elért százalékos árbevétel-növekedési ütem alapján felállított rangsor szerint történik.

Rising Stars

A kategóriában olyan ígéretes „újonc”vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy megfeleljenek az összesített rangsorban való szerepléshez szükséges feltételnek, mely szerint legalább öt éve működnie kell a cégnek. Az ilyen vállalkozások esetében feltétel, hogy legalább három, de legfeljebb öt éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2011 és 2013 között) meg kellett haladniuk a 30 ezer eurót. Ettől eltekintve ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

Big 5

A ranglista Big 5 kategóriájában olyan, gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülnek elismerésben, amelyek az elmúlt öt év során kiemelkedő növekedést produkáltak. Ahhoz, hogy egy cég ebben a kategóriában indulhasson, ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelni, mint az összesített Fast 50 rangsor esetében, azzal a kivétellel, hogy ez esetben a legutóbbi vizsgált évben (2013-ban) elért éves árbevételnek meg kell haladnia a 25 millió eurót.

Tavaly és idén

A tavalyi Technology Fast 50 rangsor helyezettjeinek átlagos árbevétel-növekedése 671% volt, ami elmarad a 2012-ben elért 1026%-os átlagos növekedési ütemtől. A 2013-as Fast 50 listán 8 vállalkozás, a Játéknet.hu Kft., a Kilgray Fordítástechnológiai Kft., a Dolphio Consulting Kft., a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Kishonti Kft., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft., a BalaBit IT Kft., valamint az E-bola Média Kft. képviselte Magyarországot. A Rising Stars kategóriában Magyarországról a prezi.com Kft. került be a rangsorba.

A 2014-es verseny jelentkezési határideje 2014. július 17. A rangsort 2014 októberében fogja közzétenni a Deloitte. A feltételeket teljesítő jelentkezők automatikusan részt vesznek a Deloitte EMEA Technology Fast 500 nevű európai szintű megmérettetésen is.

Előzmények