Lezárult a Nagy Digitális Kaland

A hétvégén a Vodafone Magyarország székházában kihirdették az általános iskolásoknak szóló digitális csapatverseny végeredményét.

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítvány szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett digitaliscsalad.hu okos magazin támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kaland országszerte párhuzamosan 35 helyszínen zajló megmérettetésén háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos csapatok versenyeztek.

A 2018. május 11-én második alkalommal megrendezett versenyen idén – szemben a tavalyi 2000 fővel – több mint 3200-an vettek részt, 1074 csapatra bontva. A résztvevők 72%-a fiú, 28%-a lány volt, ami kifejezetten jó aránynak számít a technológiai szakmák területén jellemző aránytalanság ellenére egy ilyen témájú versenyen. A Nagy Digitális Kalandon például különdíjat kapnak a csak lányokat felsorakoztató csapatok – idén a 3-4. osztályos kategóriában a Syntax Error, az 5-6. osztályos kategóriában pedig a Kódolók volt a legjobban teljesítő lánycsapat.

A résztvevőknek egy óra állt rendelkezésükre, hogy teljesítsenek egy játékos küldetést, amely kapcsolódott a digitális világhoz, a logikus, algoritmikus gondolkodáshoz, illetve az internetbiztonsághoz egyaránt. Idén is LogiRobi, a barátságos űrből érkezett robot tudásának fejlesztése volt a cél. Az online feladatok teljesítéséhez a tanulóknak Wi-Fi-képes laptopot vagy tabletet kellett használniuk – a résztvevők számára az internetet 4G képes MiFi eszközeivel a Vodafone biztosította.

A nyeremények között a digitális világot képviselő eszközök, többek között tablet, okosóra és mini drón is szerepelt. A díjakat Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese adta át: „A Vodafone-nál hatalmas hangsúlyt fektetünk a fiatalok, különösképp a lányok technológiai orientációjára. Ezért is ismerjük el különdíjjal a csak lányokból álló csapatokat a Nagy Digitális Kalandon. Emellett számos egyéb kezdeményezésünk is azt a célt szolgálja, hogy megszüntessük a nemek közötti aránytalanságot a műszaki, természettudományos, mérnöki és matematikai munkakörökben” – fejtette ki Tóth Zsuzsanna HR vezérigazgató-helyettes a verseny kapcsán.

A részletes eredmények május 28-tól elérhetők a verseny honlapján, a https://www.nagydigitaliskaland.hu/ oldalon.

Azóta történt

  • Digitális család

    A technológiai fejlődés a családok életét is forradalmasította, mélyebb társadalmi hatásait azonban most kezdjük igazán megtanulni.

Előzmények