Miniszteri biztos vezeti az új digitális ügynökséget

A bizalom alapja, hogy a megbízó szerint Guller Zoltán az elmúlt hat évben nemzetközi szinten is egyedülálló és példaértékű digitális működés alapjait tette le a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozásával.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ jelentette be május 30-án, hogy új ernyőszervezet jött létre, a Digitális Magyarországért Ügynökség.

A bejelentést követően az este kiadott Hivatalos Értesítőben közölték, hogy a Miniszerelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal Guller Zoltánt az ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

A tájékoztatás szerint az új szervezet minisztériumoktól vesz át feladatokat, tevékenységét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli.

Az értesítőben közölt utasítás szerint Guller Zoltán

„az egységes, átlátható és strukturált nemzeti informatika és e-közigazgatás működtetése, fejlesztése, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális ellátottságának szervezett biztosítása érdekében cselekvő állami tulajdonú gazdasági társaságok portfóliójának homogén kialakítása érdekében felelős

  • a) a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásával kapcsolatos koncepció kidolgozásáért és végrehajtásáért
    b) a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásához szükséges intézkedések, előterjesztések és jogszabály-módosítások előkészítéséért
    c) a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozatalát követően a konszolidált működtetés kialakításáért
    d) a Digitális Magyarország Ügynökség konszolidált működtetéséhez szükséges intézkedések, előterjesztések és jogszabály-módosítások előkészítéséért
    e) az a)–d) pontban foglaltak megvalósítása érdekében szükséges kormányzati feladatok összehangolásáért

3. § A miniszteri biztos tevékenysége ellátásáért díjazásra és juttatásokra nem jogosult.”

A közleményben azt is hozzáteszik, hogy a szakember a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnökeként folytatja munkáját.

Azóta történt

Előzmények