Digitalizáció az ING-nél: 5800 fős leépítés jön

A pénzintézet most erős, most van mozgástere. A vezérigazgató nem akart addig várni, míg nem lesz választásuk.

Az ING bejelentette, hogy évi 900 millió eurós költségcsökkentésről döntött a menedzsment. A német bank ezt úgy tudja elérni, hogy 5800 munkavállalót bocsát el, 1200 főt pedig áthelyez, vagy ha nem vállalják, akkor újakat keres helyettük. A művelet a digitális transzformáció jegyében zajlik le, aminek keretében a következő öt év során 800 millió eurót költ majd a vállalat.

A bejelentés részleteiből kiderül, hogy a telephelyek számát is csökkenti a bank: Belgiumban közel minden második egységet bezárnak. A legtöbb elbocsátásra Belgiumban és Norvégiában kerül sor, főleg teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottaktól válik meg a pénzintézet. Az IT, a humánerőforrás, illetve a gazdasági és kockázatelemzési osztályokat központosítják.

Jelenleg nagyjából 1 milliárd eurót fizet a vállalat redundáns munkaerőre, amit meg kíván szüntetni a vezetés. Az új IT infrastruktúrát is beleértve egyszeri, nagyjából 1,8 milliárd eurós kiadást jelent majd az emberek robotokra cserélése - nyilatkozta a szóvivő, majd hozzátette: az ügyfelek továbbra is a legmagasabb kiszolgálási minőségben részesülnek, viszont "alkalmazkodnunk kell. Úgy látjuk, hogy ehhez kevesebb ember is elég" - fogalmazott.

Azóta történt

Előzmények