Drasztikus változtatások előtt az Instagram platform

Nagytakarítást végez az Instagram, leállítja például a frissítéseket kezelő API-kat, pontosan meghatározzák, milyen területeken tartják meg a támogatást. Megmaradnak azok az eszközök, melyek a harmadik féltől származó alkalmazásokban teszik lehetővé a képek megosztását és importálását, idővel kivezetik viszont az idegen képszerkesztőket. Életben tartják a márka- és hirdetéselemzési lehetőségeket garantáló API-t, illetve a beágyazáshoz szükséges interfészt.

A bevételek növelésének legjobb módja, ha a felhasználókat sikerül az alkalmazáson belül tartania a vállalatnak. Egyelőre még kevés esetben találkozhatunk vele, de a jövőben egyre több reklám kerül majd fel a megosztott képek közé. Az viszont kérdéses, hogy mekkora jelentősége van az API-k eltüntetésének, ugyanis az Instagram-olvasók nem túlságosan népszerűek, közel sem annyira, mint a Twitter esetében voltak, mielőtt a madaras társaság leállította volna az alkalmazásprogramozási interfészeit. Az Instagram 400 millió felhasználójára vetítve szinte mérhetetlen a külső appokat használók aránya, hiszen a legnépszerűbb ilyen alkalmazás is mindössze kétmillió aktív előfizetővel rendelkezik.


A feednek vége [+]

A platformot érintő változtatások egy része máris életbe lépett, új alkalmazás már nem készíthető a régi API-k igénybevételével, december harmadikával kötelezően felülvizsgálják az alkalmazásengedélyeket és elkezdik szűrni a már meglévő külső programokat, 2016. június elsejétől pedig már az új feltételek szerint kell működnie az összes harmadik féltől származó szoftvernek.

Hat hónap áll a fejlesztők rendelkezésére hogy az Instagram új szabályai szerint alakítsák át (vagy vezessék ki) alkalmazásaikat, ennyi ideje van a hivatalos csapatnak is, hogy elkészüljön a natív iPad alkalmazás, amivel idáig nem foglalkoztak. Várhatóan érkezik majd asztali kliens is, ma még úgy áll a helyzet, hogy képet feltölteni hivatalosan nem is lehet számítógépről, csak külső eszközök igénybevételével.

Azóta történt

Előzmények