Duplázhat az idén a Montana

"Konkrét problémákra választ adó sajátfejlesztésű szoftverek, az IT világának értehetőbbé és kézzelfoghatóbbá tétele ügyfeleink és reménybeli ügyfeleink számára, valamint olyan partnerkapcsolatok kiépítése, amelyek átvészelik a gazdaság legkeményebb viharait is" – összegezte Vadász Pál elnök-vezérigazgató a Montana Rt. idei stratégiájának lényegét. A társaság piacain az év első hat hónapjában enyhe élénkülés volt tapasztalható az előző év hasonló időszakához képest, míg a harmadik negyedév forgalmára a két nyári hónapban szezonálisan jelentkező alacsonyabb vevői aktivitás volt jellemző. Az élénkülés elsősorban a magánszférábana volt érzékelhető: a Montana jelentős infrastrukturális beruházásokat nyert el a telekommunikációs, az ipari és a kereskedelmi piaci szegmensekben.

A háromnegyed évi eredményt és a társaság megrendelésállományát elemezve és figyelembe véve a piac éves szezonalitását elmondható, hogy a Montana nagy valószínűséggel túlteljesíti a 2004. évi terveit és képes lesz a 2003-as mérleg szerinti eredmény megduplázására.

A Montana Rt. és információvédelmi megoldásokra szakosodott leányvállalata, a Noreg Kft. 2004 első kilenc hónapjában 2,41 milliárd forint árbevétel mellett 26 millió működési eredményt, 125 millió EBITDA-t és 17,6 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.