Duplázott az Alerant

A 2003-ban alakult, mára az alkalmazásintegrációs piac fontos szereplőjévé vált Alerant Informatikai Rt. a célkitűzéseit túlszárnyaló eredményeket ért el az elmúlt évben. A vállalat a tervezett 50 százalékos bevételnövekedést jóval felülmúlva 1,08 milliárd forintos nettó árbevételt ért el 2005-ben, amely az egy évvel korábbi 540 milliós forgalom duplája.

A vállalat egyik alaptevékenységét jelentő alkalmazásfejlesztés és -integráció volumene jelentősen növekedett, az e területekből származó bevétel pedig megháromszorozódott. Szintén kiemelkedő, több mint háromszoros növekedést mutat a termékeladásból származó bevételek növekedése. Az Alerant Rt. növelte a BEA Systems termékinek forgalmát is, és nőtt a BEA alkalmazásinfrastruktúrához nyújtott supportból származó bevétel, valamint az ilyen típusú szolgáltatásokat megrendelő magyarországi és külföldi ügyfelek száma is.

Az Alerant jövő évi terveivel kapcsolatban Szabó Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy a cég 2006-ban 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez. Az elmúlt időszakban az Alerant számos szolgáltatása iránt nőtt a külföldi érdeklődés, így az idén várható a cég külföldi szerepvállalásának erősödése is – tette hozzá Szabó.

Azóta történt

Előzmények