Edda és Omega a T-Online zeneboltjában

A T-Online Magyarország megállapodott a Hungarotonnal arról, hogy a T-Online Zeneáruházban elérhetővé válik a kiadó teljes könnyűzenei és folkrepertoárja, valamint komolyzenei és népzenei kínálatának legfontosabb felvételei. Ezzel a legnagyobb hazai internetes zenebolt kínálata nagyjából 18 000-rel, több mint 300 000 zeneszámra bővül. A Hungaroton repertoárja felöleli a magyar előadók, zenekarok teljes skáláját a 90-es évekig - többek között az EDDA, az Omega és Koncz Zsuzsa dalait -, ezenkívül a komolyzenei és népzenei archívum jelentősebb darabjai is megtalálhatóak a kiadó kínálatában.

Az eddigi tapasztalatok szerint a Zeneáruház több mint 30 000 regisztrált felhasználója inkább zeneszámokat vásárol, a dalok letöltése hatszorosa a teljes albumokénak. Ezek az arányok azt a felismerést támasztják alá, hogy napjaink felhasználói a saját válogatások összeállítását részesítik előnyben, akár többféle zenei ízlésvilágot is kombinálva.

A kiválasztott zenéket bankkártyás fizetéssel, T-Mobile mobilvásárlással, emelt díjas SMS-ben vagy a T-Online-előfizetők a havi számlájuk terhére vásárolhatják meg. Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3400 forint, egy önálló szám pedig 340 forintba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyeket 240 forint/szám, illetve 2400 forint/album áron értékesítenek.

A Zeneáruház a Microsoft digitális jogkezelő (DRM) rendszerét használja, így a számok kizárólag Windows Media Audio (wma) formátumban érhetők el. Ez a megoldás szabályozza, hogy hány számítógépen hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki audio CD-re. A Hungaroton tartalmai hétszer írhatók CD-re, illetve 5 számítógépen aktiválhatók.

Azóta történt

Előzmények