Egy hétig spórolt a Ricoh

Idén júniusban már második alkalommal rendezte meg a Ricoh Ltd. a Global Eco Action Weeket, melynek központi napja június 5-re, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapjára esett. Idén 38 ország 104 leányvállalatának 45 634 alkalmazottja csatlakozott a megmozduláshoz, és csökkentette energiafelhasználását a minimálisra – ezzel a Ricoh egy hét alatt összesen, 39 876 kilowatt energiát spórolt meg és 15 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsátott ki világszerte.

A japán vállalat a tavalyi Global Eco Action Day sikerein felbuzdulva az idén egy hétre nyújtotta el környezetvédelmi akcióprogramját. Június 5-én Európától kezdve a Közép-keleten át egészen Dél-Afrikáig az összes elektromos Ricoh-cégtábla sötétségbe borult, az európai irodákban pedig lekapcsoltak minden felesleges lámpát és elektromos berendezést, csökkentették a melegvíz-használatot, alacsony fokozatra állították a légkondicionálókat és a lehetőségekhez mérten környezetbarát közlekedési eszközt vettek igénybe az utazáskor.

A Ricoh Hungary dolgozói június 5-én zöld színbe öltöztek, lekapcsolták az irodai dekorációkat, a bemutatótermi logókat, a világítótestek nagy részét, az éppen használaton kívüli nyomtatókat, fénymásolókat és egyéb berendezéseket, és a hét fennmaradó részében is fokozottan ügyeltek az energiafogyasztás csökkentésére. Ennek köszönhetően az idén 34 százalékos energiamegtakarítást értek el. A hazai leányvállalat – ahogy tavaly is – rajzpályázatot is hirdetett három korcsoportban a dolgozók gyerekei körében „A mi Földünk, a mi holnapunk!” témában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ricoh

Előzmények