Egy héttel eltolták a Google I/O regisztrációt

A Google a fejlesztői Google+ oldalon jelentette be, hogy nem készültek el időre, még mindig dolgoznak a regisztrációs folyamat könnyebbé tételén, ami majd a jövő héten négy napig lesz elérhető keddtől péntekig. Így az eredetileg tervezett, holnapi kezdés helyett április 15-én kezdhetik meg jelentkezésüket az érdeklődők az idei Google I/O-ra.

Ami nem változik, az az, hogy idén nem a sebesség számít, hanem a szerencse, ugyanis a jegyek véletlenszerűen kerülnek majd értékesítésre a regisztráltak között. Mivel az eredetileg tervezett kétnapos folyamatot gyakorlatilag megduplázták, így feleakkora esélyük lesz az érdeklődőknek a jegyek elnyerésére.

A korábbi években, mikor még a sebesség számított, óriási tolongás alakult ki a jelentkezők között, ami túlterhelte a szervereket, kimaradásokat eredményezett. Idén úgy döntöttek, a regisztrációs időszakban bárki jelentkezhet, aztán ezt követően a cég véletlenszerűen választja ki azokat, akik ténylegesen jegyhez is jutnak majd. A júniusban San Franciscóban megrendezésre kerülő konferencián részt venni kívánóknak tehát nem kell hajnalban kelniük, idén nem a sebesség, hanem tisztán a szerencse dönt majd a résztvevők sorsáról.

Természetesen élő stream is elérhető lesz, így azok sem maradnak le a történésekről, akik nem tudnak a helyszínen, személyesen részt venni a rendezvényen.

Azóta történt

Előzmények

  • Vajon hogy turkál a levelekben a Google?

    Minden gmailes tudja, hogy az ingyenességnek ára van: a Google egy automata rendszerrel elemzi a leveleket, majd ez alapján (is) megpróbál célzott reklámokat megjeleníteni. Az úgynevezett Content Onebox működését azonban a vállalat továbbra is igyekszik titokban tartani.

  • 15 dollárt ad a Google új ügyfelenként

    Ennyit fizetnek, ha az új ajánlási rendszerükön keresztül szereznek előfizetőt a Google Apps for Business-re. Ezzel motiválnák az önkéntes üzletkötőket.

  • Új funkciókkal erősít a Google+

    A legfontosabb változás a bejegyzések beágyazhatósága más oldalakba.

  • Így kezdődött a Google I/O 2013

    Megújuló Maps, Play Music All Access zeneszolgáltatás, Play Game Services, Android Studio, még intelligensebb Google Now, végül Larry Page az éjszakai Föld előtt. Végigkövettük a keynote-ot.