Egy korszak lezárul: bezár a Gigaom


[+]

A 2006-ban indult Gigaom informatikai és hardveres újdonságokkal, mélyelemzésekkel foglalkozó blog volt. Om Malik indította, az évek során pedig komoly olvasótábora alakult ki. Az általunk is kedvelt lap financiális okok miatt bezárja kapuit.

Mindössze két év telt el az indulást követően és elindult a Gigaom Pro, az oldal fizetős verziója, ami akkor úgy tűnt, működőképes lehet. 2012-re a teljes olvasótábor 5,5 milliósra duzzadt, de a legutolsó publikus adatok alapján azóta még havi egymillióval több látogatójuk akadt havonta.

Tegnap hivatalosan is megerősítették, hogy képtelenek kifizetni a szerzőiket, így kénytelenek leállítani a működésüket. A szerzők a Twitteren búcsúznak az oldaltól, Om Malik pedig, aki egy éve hagyta ott a Gigaom csapatát személyes blogján kíván szép álmokat „kedvesének”.

Előzmények

  • Az internet nem felejt

    Nehéz eldönteni, hogy ez jó, vagy sem. Rengeteg szempont és vélemény áll szemben egymással. Van, aki még a robots.txt utasításait sem veszi figyelembe a mentés során.

  • Négy bázisát zárja be a Google

    Google Glass Store nyitott már Los Angelesben, San Franciscoban, New Yorkban és Londonban is. Most megválnak az összestől. Inkább az online értékesítésre fókuszálnak.