Egy leiratkozás kettőt ér a YouTube-on

A 4Chan trolljai hozták nyilvánosságra azt a hibát, amivel az őrületbe kergetik a videómegosztó portál felhasználóit.

Kínos hibát találtak a 4Chan fórumozói a YouTube rendszerében. Kiderült, hogy képesek (legalábbis első ránézésre) csökkenteni a feliratkozott követők számát, és neki is álltak élni a lehetőséggel.

Azt vették észre, hogy ha leiratkoznak egy-egy csatornáról, a számláló kettővel csökken, míg feliratkozáskor eggyel nő. Nem kellett hát semmi különöset tenniük, mint fel-, majd leiratkozni a csatornákról ahhoz, hogy látványosan fogyni kezdjen a követők száma.

A YouTube csapata tegnap éjjel hivatalosan is megerősítette a duplázást Twitteren, illetve közölték, dolgoznak a problémán. Gyakorlatilag persze nem tűnnek el a rajongók, mégis kellemetlen lehet arra ébredni, hogy rohamosan csökkenni kezdett a kiírt szám.

A hiba azért is kínos, mert a felhasználók régóta panaszkodnak megmagyarázhatatlan csökkenéshullámokra, ami szerintük kihatással van a nézettségi adatokra is, végeredményben pedig az összegre, amit a megosztótól kapnak a megjelenített reklámok után. Eddig a YouTube stábja mindig azt válaszolta ezekre a panaszokra, hogy alaptalanok, és minden rendben van. Azt nem tudni, a frissen elismert hiba mióta van jelen a rendszerben, ahogy azt sem, hogy került bele.

Azóta történt

Előzmények