Egykapus ügyintézés az építésügyben

Átalakult az e-epites.hu weboldal – jelentette be ma az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság.

Az építtetők, tervezők, kivitelezők és az építésügyi hatóságok számára kialakított portálon minden építésügyi alkalmazás egyetlen belépéssel elérhetővé válik, megteremtve ezzel az egykapus ügyintézés lehetőségét – jelentette be Füleky Zsolt Miskolcon, a regionális építészkamarai rendezvényen. A megújult honlap november 9-én állt munkába. A megújult portál közel 30 eddig működő felület feladatát látja el – jelentette ki Füleky Zsolt.

Elegendő egy alkalommal, ezen az oldalon beírni az ügyfélkapus jelszót, majd az integrált belépésnek köszönhetően a továbbiakban minden egyedi felület és alkalmazás innen nyitható meg. Az építésügy jól ismert alkalmazásai, mint például az ÉTDR, E-építési napló, E-közmű stb. mind megtalálhatóak a megújult felületen.

Az elektronikus építésügy honlapja asztali gépen kívül tabletre és mobilra is optimalizált, megkönnyítve a havi 130 ezer látogató feladatát. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó tartalmak és funkciók könnyen megtalálhatók, az oldalon egyszerű a navigálható. Az új weboldal a megszokott www.e-epites.hu címen érhető el.

Azóta történt

  • E-közmű: gyorsítás

    A frissen elfogadott törvénymódosítás a rendszer mihamarabbi teljes kiépítését segítheti.

  • Frissítve! Leállt a magyarorszag.hu

    Szünet az elektronikus ügyintézésben, állítólag fejlesztési munkák folynak.

Előzmények