Eladó az Imagination

Az Imagination Technologies az utóbbi időben azzal került be a hírekbe, hogy fő ügyfele, az Apple úgy döntött, új partnert keres a grafikus vezérlők fejlesztéséhez, ez pedig igen rosszul érintette őket, hiszen így igen komoly bevételi forrástól estek el. Akkor az első hírek még arról szóltak, hogy ez ellen majd az Ensigma és MIPS CPU üzletágak eladásával fognak védekezni, megtartva maguknak az egyébként leginkább jövedelmező GPU-s részleget, de mostani bejelentésük alapján úgy tűnik, hogy mégis inkább a teljes eladás mellett döntöttek.


[+]

A közleményben konkrét ügyfélről, ajánlatról egyébként nem esik szó, sőt határidőt vagy más, a folyamat beindulását jelző más információt sem tartalmaz, így könnyen lehet, hogy csak piaci tapogatózásról van szó, mint ahogy az sincs kizárva, hogy egy potenciális vásárló az egész cég helyett csak annak valamelyik részét – akár a már említett Ensigmát vagy MIPS-et – veszi majd meg.

Az üzlet méretéről egyébként csak annyit, hogy az Imagination piaci kapitalizációja a hír hatására 400 millió fontra ugrott, de még így is kevesebb, mint fele annak, ami az Apple-lel történő szakítás előtt volt.

Azóta történt

Előzmények