Elkelt az edigital, bútort is árulnak majd

Tizennégy évnyi működés után Az Extreme Digital idegen kézbe kerül, a Steinhoff International Holdings vállalatcsoport többségi tulajdont vásárol a cégben. Az afrikai bútorkereskedelmi vállalat Európában is tényező, a Kika bútoráruházak is hozzájuk tartoznak.

A felvásárlást a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, az ehhez szükséges kérelmet még korábban, a megállapodás előtt benyújtotta a Steinhoff. Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, az Extreme Digital alapítói ha tulajdonosként nem is, a menedzsment vezetőiként a lánc élén maradnak. Mivel a Steinhoff európai terjeszkedést szeretne, a tervek szerint tőkeemelést hajt majd végre, illetve az alkalmazottak számát is növelni fogja.

Első körben a környező országokba törnének be, az itthon már ismert online és offline hálózati modell megtartásával. A tulajdonosváltás első jeleit napokon belül tapasztalhatják a vásárlók, ugyanis a Black Friday-re készülő Extreme Digital november huszadikán már bútorokat is értékesít majd online.

Az eladás okáról Várkonyi Balázs azt mondta, a nemzetközi terjeszkedéshez volt szükségük stratégiai partner bevonására. A Steinhoff vállalati szolgáltatásokért felelős igazgatója szerint a piacvezető magyar online áruház és annak alapítói tökéletesen illeszkednek több csatornás nemezközi e-kereskedelmi stratégiába, a termékpaletta bővítése pedig sokat segít majd a közép-kelet-európai régiós terjeszkedési tervek végrehajtásában.

Azóta történt

Előzmények