Az EnterNet felvásárolja az Actelt

Az EnterNet Invest Zrt. tegnap megállapodott az Actel Zrt. felvásárlásáról. A ciprusi Cyta kezében lévő távközlési szolgáltató két évvel ezelőtt lépett be a magyar piacra, és most száz százalékban az EnterNet tulajdonába kerül. A tegnap tető alá hozott megállapodás értelmében a Cyta is 20 százalékos tulajdonrészt szerez az EnterNet Investben, amitől az EnterNet cégcsoport stabilitásának és versenyképességének erősödését várják. A ciprusi cég a tulajdonosi jogait a tulajdonában lévő Digimed Communications Ltd.-n keresztül gyakorolja majd.

Az EnterNet a felvásárlásnak köszönhetően belép azoknak a szolgáltatóknak a nem túl népes sorába, amelyek saját infrastruktúrával szolgálják ki ügyfeleiket. Így az EnterNet maga határozhatja meg adat-, hang- és tartalomszolgáltatásainak műszaki megoldásait és árfekvését, illetve mint saját hálózati infrastruktúrával rendelkező szolgáltató szabad kapacitásait más alternatív internetszolgáltatóknak is értékesítheti.

„Az Actel Zrt. beolvadásával lehetővé vált számunkra, hogy mindenkitől függetlenül szolgálhassuk ki az ügyfeleket a széles sávú piacon; ez lehetőséget biztosít számunkra új műszaki tartalmú és árazású szolgáltatások kialakítására. A saját hálózati infrastruktúra megteremtésével amellett, hogy most már lehetőségünk van akár szimmetrikus internetszolgáltatás vagy – szükség esetén – a letöltésinél is nagyobb feltöltési sebesség biztosítására ügyfeleink részére, mint új alternatív nagykereskedelmi szolgáltató is megjelenünk a piacon” – vázolta az akvizíció előnyeit Bauer Róbert, az EnterNet cégcsoport igazgatóságának elnöke.

Az Actel név nem szűnik meg azonnal a tulajdonosváltást követően, az EnterNet fokozatosan fogja konszolidálni a vállalatot a cégcsoportba. A két cég egyesülése az Actel ügyfelei számára semmilyen változással nem jár majd, az EnterNet a korábban megkötött szerződés szerint biztosítja a szolgáltatásokat a részükre – áll a felvásárlásról szóló közleményben.

Az EnterNet fél évvel ezelőtt zárt le egy másik akvizíciót: akkor 220 millió forintért vásárolták meg a Unicomm - United Communication Távközlési Szolgáltató Kft. százszázalékos tulajdonrészét. A 2004-ben alapított UniComm a T-Com, az Invitel és a Hungarotel szolgáltatási területén nyújtott szolgáltató-előválasztáson alapuló vezetékestelefon-, valamint internetszolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények