A magyar irodai dolgozók még mindig ragaszkodnak a papírhoz

Hiába erősödnek a digitalizációs és környezetvédelmi trendek, a munkához még mindig elengedhetetlennek tartják a papírdokumentumokat.

A nyomtatóipar egyik legnagyobbjának régiós leányvállalata, az Epson Europe megbízásából az EMEA régióban 2400 irodai dolgozó részvételével készítettek felmérést, és ennek eredményei szerint a válaszadók 76 százaléka gondolja úgy, hogy a nyomtatás „létfontosságú”, hiszen segíti a hatékony munkavégzést, emellett túlnyomó többségük (75%) érzi úgy, hogy „a papír nélküli iroda irreális”.

Az összes megkérdezett 80 százaléka szerint a nyomtatás elengedhetetlenül szükséges része a különböző iparágak működésének, a kutatásból pedig az is kiderült, hogy Magyarországon a válaszadók átlagosan 34 oldalt nyomtatnak naponta. A legnépszerűbb tétel a számlák nyomtatása, amit szorosan követnek a szerződések és a táblázatok. Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi igazgatója a felmérést kommentálva elmondta, hogy bár hazánkban a vállalatok fele már inkább digitalizálja a dokumentumokat, a papír továbbra is népszerű.

A nyomtatóhasználat eltérő, azonban az összes nyomat majdnem fele vagy azonnal hulladék (17%) vagy rövidtávú használatra készül (29%). Ezt a tényezőt az irodai dolgozók 95%-a figyelembe is veszi, mert fontosnak tartja a környezet megóvását, ami viszont nem csökkenti a nyomatok értékét: több mint minden harmadik alkalmazott szerint (36%) a munkahatékonyságot negatívan befolyásolná, ha nem nyomtathatna többé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények