Felvásárlásokkal erősít az Ericsson

Az Ericsson nemrég részvényvásárlással növelte tulajdonrészét az LG-Ericssonban. A tranzakció előtt a svéd távközlésiberendezés-gyártó birtokában a részvények 50 százaléka plusz egy papír volt, azóta a vegyes vállalat 75 százalékát birtokolják. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Az LG-Nortel néven 2005-ben alapított vegyes vállalatban az Ericsson 2010 júliusában, a csődbe ment Nortel részesedésének felvásárlásával szerzett tulajdont. Azóta a vállalatoknak szánt mobil- és fix hálózati infrastruktúrát, távközlési szolgáltatásokat, szoftvereket, széles sávú, hang- és adatátviteli hálózati megoldásokat kínáló társaság LG-Ericsson néven üzemel. A vállalatnak 1300 alkalmazottja van, központja Szöulban található.

Az Ericsson azt is bejelentette, hogy befejezte a szolgáltatói wifieszközöket és -hálózatokat fejlesztő, amerikai BelAir Networks felvásárlását. Az új eszközöket és az Ericsson hálózatfejlesztési tapasztalatait kombinálva felgyorsítjuk a wifi- és a mobilhálózati technológiák integrálását, és bővítjük kínálatunkat a heterogén hálózatok szegmensében – mondta Johan Wibergh, az Ericsson hálózati üzletágának vezetője.

A BelAir Networks dolgozói az Ericsson-csoport hálózati üzletágában folytatják munkájukat.

Azóta történt

Előzmények