Felvásárolhatják az Eutelsat műholdas céget

Patrick Drahi szeretné felvásárolni a francia műholdas vállalatot, amely kategóriájában a világ egyik vezető szereplője.

A távközlési piac egyik meghatározó szereplője, a milliárdos üzletember Patrick Drahi a jelentések szerint fel szeretné vásárolni a francia Eutelsat műholdas vállalatot.

A projektet állítólag bankok is segítik, Drahi pedig már tett is egy 2,3 milliárd eurót ajánlatot. Az Eutelsat 20 százaléka jelenleg az állami befektető Bpifrance kezében van a jelentés alapján.

A kereskedelmi műholdak működtetésében világvezető Eutelsat állítólag visszautasította az ajánlatot, mert az ár túl alacsony volt – de a tárgyalások tovább folytatódtak.

Drahi a jelentések szerint az Eutelsat legfőbb befektetőivel és a francia kormánnyal is egyeztetett már a felvásárlásról. Állítólag az Eutelsat nem lenne beolvasztva Drahi többi cégébe, hanem önálló maradna.

Drahi nemrég kapott hatósági engedélyt, hogy privát céggé alakítsa az Altice Europe telekomcsoportot, továbbá a nyáron 12,1 százalékos részesedést vásárolt a BT Groupban.

Az Eutelsat árbevétele eközben 5 éve folyamatosan csökken. A cég legutóbbi húzása, hogy 550 millió dollárért megvette a brit rivális OneWeb 24 százalékát.

Azóta történt

Előzmények