Rangos európai díjat kapott egy magyar szoftver

Az üzleti informatika legkiválóbb európai szakemberei által alapított elismerést, az European Software Excellence Awards első helyezéséért járó kristályszobrot tegnap este vehették át a Fornax cég képviselői Berlinben. A cég vállalati folyamat-, és munkaerő-kezelő szoftvere, az Eventus mobil eszközökre kiterjesztett, a mobil munkaerő-irányítást támogató megoldásával került Európa legjobbjai közé. A kategória fődíjáért folyó versenyben 80 európai fejlesztő cég közül jutott a Fornax a döntő fordulóba, ahol komoly versenytársakkal mérte össze szaktudását.

Nagy Zoltán a Fornax Zrt. vezetője elmondta, hogy rendkívül büszkék a rangos elismerésre, amely nemcsak a Fornax számára jelenthet majd előnyt a piacon való erősödéshez, hanem minden magyarországi szoftverfejlesztő számára is.

A vállalat által kifejlesztett informatikai megoldást, amelyet elsőként a Magyar Telekom kezdett használni, napjainkra a Deutsche Telekom tizenegy tagja közül már három, de más ismert telekommunikációs cégek, mint például a UPC, az Invitel, illetve a Vodafone is sikerrel alkalmazzák.

A Fornax Zrt. európai szinten is kiemelkedő montenegrói leányvállalata Eventus termékét az Android platformon fejlesztette tovább a helyi, magas fokú mobil munkaerő-automatizálási igényeinek megfelelően. Ezzel a megoldással a cég bekerült az európai legjobbak közé Vállalati Mobilitási Megoldás kategóriában.

Azóta történt

Előzmények