Adatvédelmi változások a Facebookon

Már korábban felmerült panaszokra reagált a Facebook, amikor tegnap bejelentették, hogy néhány alapértelmezett adatvédelmi beállítást megváltoztattak a közösségi oldalon.

Mivel sok felhasználó nem tudja, hogy a közzétett tartalmai, posztjai alapértelmezésben nyilvánosak, mindenki számára elérhetőek, ezért mostantól az alapbeállítás az lesz, hogy csak az ismerősök lássák ezeket. Ám a változás felmenő rendszerben érvényesül, vagyis csak az új tagok esetében érvényes: pontosabban az első feltöltendő posztnál figyelmezteti őket a rendszer, hogy az adott tartalmat csak az ismerőseik láthatják, és ha szeretnék nyilvánossá tenni, akkor változtassák meg a beállítást. Ha a felhasználó nem dönt, akkor marad az „Ismerősök”.

Facebook

Arra is panasz érkezett, írja a közlemény, hogy a felhasználók egy része a posztolás után szeretné leellenőrizni, hogy kikkel osztotta meg a tartalmat, mert valamilyen okból rosszul választották meg a célközönséget. Ennek orvoslására a Facebook a következő hetekben fokozatosan elérhetővé tesz egy olyan ellenőrző eszközt – pontosabban a jelenlegi egy kibővített változatát –, melynek segítségével az ígéret szerint pár lépésben a legfontosabb adatvédelmi beállításokat gyorsan le lehet ellenőrizni, köztük azt is, hogy milyen posztokat milyen beállítással tettek közzé.

Facebook

Azóta történt

Előzmények