Kislányoktól csalt ki fotókat a Facebookon egy komlói férfi

A napokban nyilvánosságot kapott eset minden bizonnyal megerősíti azok véleményét, akik szerint a szülői felelősség nem kerülhető meg, és nagyon komolyan kell venni, hogy a gyerekek milyen oldalakat látogatnak az interneten, és ott milyen tevékenységet folytatnak.

Az ügyről beszámoló bama.hu portál tudósítása szerint a magát nőnek kiadó 41 éves férfi levelezett új ismerőseivel, és egyiküket, egy mohácsi, gyermekkorú lányt pedig arra is sikerült rávennie, hogy először ruhás, majd meztelen fotókat küldjön neki. A férfi ezután újabb képeket követelt, és zsarolni kezdte a lányt. Azt mondta neki, ha nem kap több képet, az addig megszerzetteket szétküldi az ismerőseinek. Ezt meg is tette, majd törölte magát az oldalról. Februárban újrakezdte üzelmeit, ám ezúttal elfogták, a Pécsi Törvényszék pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

A lap tegnap újabb beszámolót közölt, és ebben azt írják, a jelek szerint nem kizárt, hogy több sértett is lehet az ügyben. Az eddig a hatóság által beszerzett adatok alapján feltételezhető, hogy a férfi több gyermek-, illetve fiatalkorú sérelmére követett el hasonló bűncselekményt, ezért a további sértettek felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Előzmények