Felelős metaverzumot akar a Facebook

50 millió dollárt fordít arra a célra a Facebook, hogy felelős módon építse fel az úgynevezett metaverzumot.

Továbbra sem igazán tudta elnyerni az emberek bizalmát a Facebook, a WSJ legutóbbi cikksorozata kapcsán (lásd a kapcsolódó anyagoknál) pedig igen súlyos aggályok merültek fel, újra.

A közösségi óriás valószínűleg a bizalmatlanság miatt jelezte, hogy 50 millió dollárt fektet be azért, hogy különböző szervezetek segítségével felelős módon építse fel a metaverzumot. Ez lesz a digitális Facebook-világ, amelyben az emberek különböző eszközök használatával mozognak, kommunikálnak a virtuális térben.

A Facebook sokat költ a VR- és AR-technológiákra, Oculus headseteket fejleszt, AR-szemüvegen dolgozik, de csuklón hordható technológiákat is fejleszt.

Az új XR Programs és Research Fund keretében a fentebb említett 50 millió dollárt globálisan, 2 éven belül költik el, hogy a metaverzum technológiái felelős módon készüljenek. Kutatók segítik majd a folyamatot, tekintettel az adatbiztonságra, magánszférára. Mindenki által hozzáférhető technológiát akarnak, segítve a versenyt – állítják.

Mindehhez a Facebook első partnerei között lesz a Howard Egyetem, amely az információtechnológiai iparág történelmi diverzitását kutatja majd, és azt, ez hogyan befolyásolja a metaverzumot. Szöuli és hongkongi egyetemek pedig a biztonsági, etikai és felelősségi kérdések tervezését segítik.

Azóta történt

Előzmények