Egy Facebook mind fölött

A Facebook pénteken közölte, hogy a mind népszerűbbé váló „Jegyzetek” (Notes) funkciót megújították, és az átalakított lehetőség már mindenki számára elérhető.

A hosszabb bejegyzések számára kitalált, a szokásos egyszerű megjelenéstől némileg eltérő formát kínáló Jegyzetek már rég része a közösségi oldalnak, de évekig nem változtattak rajta, utoljára 2010-ben frissítették. Ám azóta nagyon sok minden történt, többek között körülbelül éve indult meg egy nagyszabású kampány (projekt), mely a Facebook funkcióinak kibővítését célozza.

Hirdetés

Ennek egyik eleme, hogy az online lapokat idecsábítsák, vagyis hogy a sajtótermékek ne linkeljék a híreiket, cikkeiket, hanem egyenesen a Facebook rendszerén belül (is) publikálják azokat. Felhasználói oldalról pedig az internetes világ népszerű szolgáltatásait kívánják egyre szorosabban integrálni a közösségi oldalba, hogy a tagok egyetlen felületen, egyetlen keretrendszerben intézzék legfontosabb (az összes?) online tevékenységüket: itt küldjenek üzeneteket, itt olvassanak híreket, itt chateljenek stb.

E folyamat része a Jegyzetek megújításának elindítása is, mivel láthatóan valami olyasmi lehet a végső cél, hogy a blogolókat rávegyék arra, hogy blogjaikat a Facebookon belül vezessék.

Facebook - Jegyzetek
[+]

A változtatás is ezt tükrözi. Bár még mindig igen fapados a megoldás, látható, hogy bővíteni fogják. Egyelőre két címstílust, idézetet, jegyzetet, illetve felsorolást lehet alkalmazni formázásként, valamint kép, borítókép beszúrására van lehetőség. Emellett a szöveget félkövérré és dőltté is lehet tenni.

Ezek a funkciók eddig is elérhetőek voltak a billentyűzetről, ám a mostani, a szövegszerkesztőkére hajazó megoldás sokkal egyszerűbb és elegánsabb.

A hivatalos blog bejegyzése szerint a fejlesztés folytatódik.

Azóta történt

Előzmények