Hírességeket szerződtetett a Facebook

Nagy a versenyfutás a streamvideók piacán, és a közösségi oldal itt is domináns akar lenni.

A Facebook több mint ötven millió dollárt áldozott arra, hogy celebeket és médiavállalatokat csábítson az élő videós szolgáltatásához – írta meg tegnap a The Wall Street Journal.

A szerződött partnerek vállalták, hogy a Facebook Live-on élő adásokat közvetítenek – ezeket rögzítik is, így később is megtekinthetőek. A Journal úgy tudja, hogy többek között a CNN, a The New York Times, a Mashable, a BuzzFeed, a Huffington Post, illetve Kevin Hart, Gordon Ramsay és Deepak Chopra is a partnerek között van, de szerepel közöttük a Metropolitan Művészeti Múzeum, az Amerika Természettudományi Múzeum és az FC Barcelona is. A híradás szerint közülük 17-en több mint egymillió dollárt kapnak a Facebooktól, a listavezető a BuzzFeed, akik a 2016 márciusa és 2017 márciusa közötti adásokért 3,05 millió dollárt zsebelnek be, míg pl. a CNN 2,5 millió dollárt kap.

Az élő videóadás a közösségi oldalak fejlesztésének legújabb trendje, a Snapchat és a Twitter is rendelkezik ilyen szolgáltatással, és nagy a verseny, mivel a felhasználók körében igen népszerű a stream.

A Journal által megnevezettek nem kívánták kommentálni a híradást, a Facebook szóvivője pedig csak annyit közölt, hogy már a Live tesztelése idején közölték, hogy kísérleti jelleggel meghatározott időre partnereket keresnek, hogy kipróbálhassák, működik-e ez az üzleti modell.

Azóta történt

Előzmények