Már nem kell Facebook-fiók a Messengerhez

A Facebook fejlesztőmérnöke, Louis Boval tegnap jelentette be, hogy mostantól nem szükséges a közösségi oldalon fiókot létrehozni, ha valaki a Messengert akarja használni.

Az üzenetküldőbe történő bejelentkezés nagyon egyszerű: a vezeték- és a keresztnév, valamint a telefonszám megadása szükséges. A lehetőséget fokozatosan nyitják meg, egyelőre az Egyesült Államokban, Kanadában, Venezuelában és Peruban érhető el az opció.

Hirdetés

A fiók nélküli használat ötlete már évekkel ezelőtt felmerült, a Facebook 2012-ben meg is kezdte a tesztelését Indiában, ám pár hónap után leállították. A Messengert fejlesztő csapat vezetője szerint azért, mert akkor még nem álltak készen egy ilyen projektre.

 

Facebook Messenger
[+]

 

A vezető fejlesztő közölte azt is, hogy további újításokon dolgoznak: ismerősök közötti fizetés, új helyzetmegosztási lehetőségek, dedikált webes interfész, VOIP videóhívás, illetve egy új alkalmazásplatform képek és hangfelvételek küldése, illetve játékok részére. A következő nagy bevezetés a Messenger For Business rendszer lesz, melyet kampányok számára terveztek.

A Messenger népszerűsége egyébként folyamatosan nő, jelenleg havonta 700 millió felhasználóról számolnak be, és egyértelmű piaci cél, hogy a legnagyobb üzenetküldő vállalkozássá váljanak.

Azóta történt

Előzmények