Új funkció a Facebookon: ki van a közelemben?

Hirdetés

A Facebook tegnap jelentette be, hogy hamarosan új funkciót vezetnek be a közösségi oldal mobilos változatában. A „barátok a közelben” (Nearby Friends) alapértelmezésben nincs aktiválva: ha bekapcsoljuk, akkor a szolgáltatás megmutatja, hogy melyik ismerősünk tartózkodik a közelünkben, sőt azt is felvázolja, hogyan juthatunk el gyorsan hozzá.

A beállításoknál megadhatjuk, hogy mely ismerőseink kerüljenek fel erre a listára (csoportosan vagy egyenként). A használatához szükséges az, hogy mindkét felhasználó bekapcsolja a szolgáltatást, illetve engedélyezze az adatmegosztást egymással. Az is beállítható, hogy adott időközönként a kijelölt ismerősökkel a pontos tartózkodási helyet is megosszuk, ekkor a térképes alkalmazás segíti a konkrét találkozó megszervezését.

A funkció aktiválása Androidon és az iPhone-okon a következő hetekben várható – de egyelőre csak az USA-ban.

Facebook

Előzmények

  • A Facebook megveszi az Oculus VR-t

    A Zuckerberg-gőzhenger tovább menetel, egy kétmilliárd dollár értékű üzlet keretében a Facebook az év második felében megveszi az Oculus Rift VR-szemüveget fejlesztő céget. A közösségi oldal ezzel a hardverfejlesztésbe és gyártásba is belép.

  • Magyarország Facebook-függő

    Magyarországon és Törökországban az internethasználók több mint 85 százaléka látogatja a Facebookot – mutatja a Gemius elemzése, melynek apropója a népszerű közösségi oldal 10. születésnapja.