Új eszköz a Facebookon: panorámafotó feltöltése

A megoldás lényege, hogy nem kell hozzá drága kamera, akár az okostelefonos alkalmazás segítségével készített képet is konvertálják a megosztáshoz.

Korábban már beszámoltunk a tervről, és a Facebook tegnap jelentette be, hogy élesítették az új funkciót, mellyel lehetővé teszik a felhasználóiknak, hogy panorámafotókat is feltölthessenek.

A 360 Photos weben, Andoridon és iOS-en is elérhető lesz pár napon belül, ahogy szokásos módon fokozatosan bevezetik (a feltöltött panorámafotókat már most meg lehet nézni, több partner megosztott ilyeneket, pl. a NASA, a képen a Nemzetközi Űrállomás belseje látható). Panorámaképet lehet készíteni az okostelefon, illetve egy dedikált alkalmazás, esetleg egy 360 fokos képet rögzíteni tudó kamera segítségével. Ezek után a kép megosztható a Facebookon, és az új alkalmazás megfelelő formára konvertálja, hogy a Hírfolyamban megjelenhessen. A képeken látható egy iránytű ikon, a képen belüli mozgás a telefon megdöntésével, ujjal, illetve asztali gépen egérrel lehetséges.

Akiknek Samsung Gear VR-kompatibilis a telefonjuk, azoknak megjelenik egy „View in VR” opció is, hogy a headsettel is meg lehessen nézni a képet, és itt a fejmozdulatokkal lehet mozogni.

Ez már a harmadik 360 fokos fejlesztés a Facebooknál: tavaly kezdték meg a 360 fokos videók támogatási folyamatát, majd áprilisban jelentették be, hogy saját, panorámavideókat rögzíteni képes kamerát fejlesztettek.

A panorámavideók készítésére alkalmas, dedikált kamerák nem nevezhetők olcsónak, és a Facebook ezért akar saját, egyszerű megoldásával belépni erre a piacra, hogy a felhasználók könnyen és gyorsan oszthassanak meg panorámaképeket.

Némileg ide kapcsolódó másik újdonság, hogy mostantól a posztok hozzászólásaiba videókat is fel lehet tölteni.

Előzmények