Jönnek az öntörlő posztok a Facebookra

Miután a csak korlátozott ideig látható üzenetekkel befutó Snapchat az év elején visszautasította a Facebook gáláns ajánlatát, a közösségi oldal már több módon is megpróbálta felvenni a versenyt ebben a szegmensben is, mindeddig különösebb eredmény nélkül.

De a napokban kiszivárgott információk szerint nem adták fel, és hamarosan magában a fő termékben jelenik meg az öntörlés funkciója. Az első jel az volt, hogy az információs oldalon megjelent egy kérdés: Hogyan tudok úgy posztolni, hogy beállíthassam a lejárat idejét is? Kifejtett válasz még nincs rá, de annyit egy mondatban közölnek, hogy ez a funkció csak egyes helyeken érhető el egyelőre.

Hogyan állíthatok be lejárati dátumot a Facebook-posztomnál?

A blogokban és lapokban megjelent tudósításokra reagálva a Facebook szóvivője szűkszavúan csak annyit közölt, hogy jelenleg egy kisebb tesztfolyamat zajlik, melynek keretében az iOS-t használók próbálhatják az új lehetőséget.

Azok közül, akiknél már megjelent ez a menü, többen is közzétették az új beállítási lehetőségről készített képernyőképet, amelyen hét opció szerepel, egy órától hét napig.

Öntörlő Facebook-posztok

Azóta történt

  • Anonim chatet vezet be a Facebook

    Egyelőre még szinte semmit nem lehet tudni a hamarosan megjelenő alkalmazásról, de az álnevek használata nagy újdonság.

  • Részben visszaadja az irányítást a Facebook

    Legalábbis nagyobb teret enged a felhasználóinak, hogy eldöntsék, miből és mennyit akarnak látni az üzenőfalon.

  • Facebookos tartalomelemzőt fejleszt egy magyar cég

    A startup szoftvere a Facebookot csak kiegészítő kommunikációs eszközként használó kkv-k számára is jelentősen megkönnyítheti a céges oldalak kezelését.

Előzmények