Saját videóalkalmazást mutat be hamarosan a Facebook

Miután tavaly ősszel az alig kétéves Snapchat visszautasította a Facebook hárommilliárdos ajánlatát – ez lett volna a közösségi oldal üzemeltetőjének eddigi legdrágább akvizíciója – a Zuckerberg vezette cég saját videochat-alkalmazás kifejlesztésére koncentrálja az energiáit – tudta meg belső forrásból a Financial Times.

A forrás szerint a munka már hónapok óta folyik, az alkalmazást jelen pillanatban Slingshot („csúzli”) munkanéven emlegetik a cégnél. A tudósítás szerint a mobilszolgáltatások elkülönített kezelését célzó új stratégia jegyében a Messengertől független lesz az alkalmazás, az egyszerűen kezelhető program a videóüzenetek gyors továbbítását teszi majd lehetővé, és állítólag már ebben a hónapban megjelenhet a felhasználók előtt. Ugyanakkor, figyelmeztetett az egyik forrás, még mindig nem született döntés arról, hogy valóban lesz-e termék a Slingshotból, vagy pedig csak egy kidolgozott terv marad.

A Times által megkérdezett szakértők felhívják arra a figyelmet, hogy a Facebooknak létszükséglet e szegmensben a gyors fejlesztés, illetve alkalmazkodás, mivel a tizenévesek között egyre többen fordulnak el a számukra már talán túl robusztussá és komplexszé vált közösségi oldaltól, és az egyszerű, egy-két funkcióra alkalmas, gyors mobilos kommunikációs alkalmazásokat választják helyette.

Azóta történt

Előzmények

  • A Facebook megveszi az Oculus VR-t

    A Zuckerberg-gőzhenger tovább menetel, egy kétmilliárd dollár értékű üzlet keretében a Facebook az év második felében megveszi az Oculus Rift VR-szemüveget fejlesztő céget. A közösségi oldal ezzel a hardverfejlesztésbe és gyártásba is belép.

  • Hack: új programnyelvet mutatott be a Facebook

    Vagy csak egy továbbfejlesztett PHP-t? Az ítéletre még várni kell, de a Hack erős referenciával indul, a Facebook ugyanis az elmúlt évben a közösségi oldal közel teljes kódbázisát migrálta az általuk kifejlesztett nyelvre.

  • Visszautasította a Facebook 3 milliárdos ajánlatát a Snapchat

    Az alig 2 éves cég felvásárlása a Facebook eddigi legdrágább akvizíciója lett volna, de a Snapchat alapítója további növekedésre számít, ezért inkább kivár.