Fantasztikus első negyedévet produkált az LG Electronics

A háztartási elektronikai gépek, valamint a szórakoztatóelektronikai eszközök is hozzájárultak a kimagasló üzemieredmény-hányadhoz.

A hatalmas LG konglomerátumban az LG Electronics szekció az, amivel az átlagember a legtöbbször találkozik, hiszen ez az alvállalat felelős a háztartási elektronikai eszközök, IT berendezések, telefonok és szórakoztatóelektronikai készülékek gyártásáért és forgalmazásáért.

Az idei év pedig pazarul indult a vállalatcsoport számára, hiszen történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében a cég. Az LG Electronics a 2020. januárjától márciusig tartó időszakban 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. Bár az árbevétel mérsékelten csökkent a 2019-es év azonos időszakához képest, az üzemi eredmény 21,1 százalékkal nőtt. Ez a vállalat történetében a második alkalom, hogy a negyedéves üzemi eredmény meghaladja az egymilliárd wonos értéket. A 7,4 százalékos üzemieredmény-hányad az LG történetének legmagasabb első negyedévi értéke.

A gyártól kapott információk értelmében kedvező eredményhez hozzájárult a prémium háztartási készülékek, az LG gőztechnológiáját alkalmazó mosógépek, szárítógépek, mosogatógépek és ruhaápoló készülékek, valamint a légkondicionálók iránti megnövekedett dél-koreai kereslet éppúgy, mint a felső kategóriás OLED és NanoCell tévék térnyerése, vagy az üzleti megoldások üzletág által gyártott és forgalmazott IT termékek forgalmának bővülése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt