Feltámad a Dialogic

A kanadai Eicon Networks nemrég lezárta az Intel média- és jelfeldolgozó üzletágának felvásárlását, és egyben bejelentette, hogy az akvizíciót követően Dialogic Corporation néven folytatja a működését. „Azért döntöttünk a névváltás mellett, mert a Dialogic az egyik legismertebb név a telekommunikációban” – mondta Nick Jensen, az új vállalat elnök-vezérigazgató.

Az Eicon már meglévő – Diva Server – termékkínálatát jól kiegészítik a felvásárolt üzletág megoldásai, többek között az analóg és T1/E1 (ISDN)hálózati csatolók; hang- és jelfeldolgozó szerverkártyák és szoftverek; PBX-, SS7- és gateway-megoldások, valamint az ATCA-alapú multimédia szervertermékek.

„Célunk, hogy mind az Eicon, mind a régi Dialogic meglévő, valamint leendő ügyfeleinek hagyományos, illetve vezeték nélküli és IP-kommunikációs igényeit is kiszolgálhassuk. Sok olyan fejlesztési tervünk van a CPU-alapú jelfeldolgozó (HMP), video-, SIP-, multimédiás átjárók, valamint jelfeldolgozó szerverek és átjárók piacán, melyek fel fogják rázni az iparágat. A célunk: az első számú nyílt rendszerű platformszolgáltatóvá válni az egységes kommunikációs megoldások szegmensében” – mondta Jim Machi, a Dialogic termékmarketingért felelő alelnöke.

Az Intel divíziója 1999-ben a Dialogic felvásárlásával jött létre. Akkor a processzorgyártó 777 millió dollárt fizetett a vállalatért. A felek azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az Eicon most mennyiért vette meg a részleget.

Azóta történt

Előzmények

  • Tovább karcsúsít az Intel

    Az Eicon az ősszel fejezi be az Inteltől megszerzett média- és jelfeldolgozó üzletág felvásárlását.