Felvásárolta az Origin PC-t a Corsair

A Corsair bejelentette, hogy felvásárolták a PC-k összeépítésére szakosodott Origin PC-t, amely vállalat Észak-Amerikában igen kedvelt a felhasználók körében. Ez a legfőbb oka annak, amiért az akvizícióra sor került, ugyanis a Corsair több olyan potenciális vásárlót szeretne elérni, akik nem maguk építik, hanem megépíttetik a PC-jüket, és ebben nagy segítség lehet számukra az Origin PC tapasztalata, illetve ügyfélköre.

A felvásárlás rövidebb távon nem fog sok változást hozni, a két érintett továbbra is független szervezeti egységként működik tovább, viszont a Corsair iCUE szoftveres ökoszisztémája, illetve a Hydro X egyedi hűtőrendszerek hamarosan széles elérhetőség mellett kerülnek be az Origin PC kínálatába. Hosszabb távon szorosabbá válik majd a kapcsolat, így kooperációban tervezett projektek is jönnek, de ezek még nincsenek pontosan részletezve.

Az Origin PC márkanév megmarad, és a megszokott módon fog működni tovább. Természetesen a már eladott termékeket a felvásárlás nem érinti, ezekre a garancia továbbra is vonatkozik, és a terméktámogatás is elérhető marad a megszokott csatornákon keresztül. Ezek mellett a Corsair is folytatja a saját, PC-k építésére szakosodott üzletágát, tehát a VENGEANCE PC, a Corsair ONE és a Corsair ONE PRO sem tűnik el.

Az akvizíció anyagi részleteiről nem közöltek információt az érintettek.