A Forma-1 rajongóinak: indul az eSports Series

A világ egyik leghíresebb autóverseny-sorozata jelentős mértékben le van maradva a digitális szórakoztatóiparban, most igyekeznek ezen változtatni.

A Formula-1 szervezői bejelentették, hogy a szezonzáró abu-dzabi futammal párhuzamosan meghirdetnek egy online versenyt is, mely szeptembertől novemberig fog tartani. Az eSports Series néven futó bajnokságot a Codemasters játékfejlesztővel, valamint az e-sportok versenyeit világszerte szervező Gfinity közreműködésével valósítják meg.

A Reuters hírügynökség tudósítása szerint az eSports Series három szakaszból áll majd: szeptemberben kezdődnek a kvalifikációs körök, ahol a negyven leggyorsabb „virtuális versenyzőt” keresik. A megmérettetésen a PlayStation 4, az Xbox One és a Windows PC platformokon lehet részt venni, a hamarosan megjelenő F1 2017 játékban.

Az élőben zajló elődöntőket október 10-11-én tartják Londonban a Gfinity Arenában, itt választódik ki a húsz legjobb versenyző, akik egy három futamból álló versenyen vesznek részt Abu Dzabiban, a tervek szerint november 24-én és 25-én. A nagydíj győztese automatikusan kvalifikálja magát a jövő évi verseny elődöntőjébe.

A Formula-1 ügyvezető igazgatója, Sean Bratches közölte, hogy nagy lehetőséget látnak az új kezdeményezésben – emlékezzünk a közelmúlt sok panaszára, melyben számtalanszor elhangzott, hogy a múltban az autóversenyzést innovatív módon megújító menedzser, Bernie Ecclestone vezetése alatt megragadtak a tévékorszakban (melyet annak idején kiválóan ki is használtak), és a Formula-1 szinte végzetesen lemaradt a digitális lehetőségek alkalmazásában, és ennek komoly gazdasági következményei lettek. Ezen a helyzeten igyekszik változtatni az amerikai központú Liberty Media, akik januárban vették át a Forma-1 menedzselését, és akik nagy erőkkel fordultak a játékok világa felé, hogy magukhoz vonzzák a fiatalokat.

Azóta történt