Letölthető a Foxit Reader 4.0

A Foxit Corporation tegnap kiadta az egyik népszerű alternatív PDF-olvasó, a Foxit Reader legújabb, 4.0-s verzióját.

A hírt közlő lapok mindegyike megemlíti, hogy az új stabil változat több újdonságot is kínál, ám az örömöt kissé elrontja, hogy több zavaró, a telepítést bonyolító, kissé nehézkessé tevő megoldás jellemzi a szoftvert.

A Cnet megemlíti, hogy apróság az, hogy (nyilvánvalóan az üzleti modellnek megfelelően) alapértelmezésben telepíti az Ask.com-hoz kapcsolódó eszköztárat, ezt ki kell kapcsolni, ha nem szeretnénk, ám az még bosszantóbb lehet, hogy telepíti a Firefox böngészőbe a Foxit kiegészítőt, valamint az eBayhez vezető parancsikont is. De a legkellemetlenebb a tesztelők szerint az, hogy a Foxit Reader akkor is alapértelmezett PDF-olvasónak állítja be magát, ha a felhasználó nem jelöli ezt meg beállításként. Mindezek nem tűnnek nagy dolgoknak, ám az emberek manapság egyre érzékenyebbek arra, hogy maguk döntenek funkciókról, vagy pedig erősen terelik ezek felé őket (opt-in kontra opt-out).

A felhasználói felület alig változott az előző verzió óta, s persze megvannak azok a funkciók, amelyek miatt valódi alternatívája lehet az Adobe Readernek: olvasásnál a fülek használata, autogörgetés, szöveges nézet, nyomtatásnál a vízjel törlése stb.

A program letölthető a Foxit weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények