Lendületes növekedést vár itthon a Fujitsu

A Fujitsu Technology Solutions Kft. 22,1 százalékos euróban számolt árbevétel-növekedést vár az áprilisban kezdődött idei pénzügyi évében, majdnem a kétszeresét az 2010-es üzleti évben elért 12,5 százalékos bővülésnek – jelentette ma az MTI. A cég a terveit elsősorban a vállalati üzletág megrendeléseinek emelkedésére alapozza.

Poros Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója kedden Budapesten egy sajtótájékoztatón elmondta: anyavállalati előírások miatt több részletet nem árulhat el gazdálkodásukról. A cégvezető szerint a vállalatok ugyan az idén is óvatosan költenek, de ahol kell, ott fejlesztenek, különösen akkor, ha ennek révén költségeket takaríthatnak meg, illetve növelni tudják hatékonyságukat. Hozzátette, elsősorban a szerverek, tárolók, mobil eszközök és a szolgáltatások területén szeretnék növelni eladásaikat.

A hazai leányvállalat az idei első naptári negyedévben darabszámban 50 százalékkal növelte notebook-eladásait, s úgy számol, hogy a 2011-es pénzügyi évben összesen mintegy 8 ezer hordozható gépet értékesít majd. Az ügyvezető ismertette a Gartner Research előrejelzését, mely szerint hordozható számítástechnikai eszközökre 2012 első negyedévéig várhatóan több mint 350 millió eurót költenek a magyar piacon, döntően a vállalatok.

Poros Gábor a lakossági piacról elmondta – írja a hírügynökség –, hogy mivel a Fujitsu nem árul a legolcsóbb kategóriába tartozó, belépő szintű termékeket, ennek a szegmensnek az alakulása nem hat különösebben a cég eredményeire. Jótékonyan hatna viszont bevételeikre az, ha az állami megrendelések felfutnának, itt azonban – más informatikai cégekhez hasonlóan – a Fujitsu is csak abban reménykedik, hogy a második félévben az uniós pénzek révén némileg fellendül a piac, s a kormány is legalább egy-két nagy projektet meghirdet.

Azóta történt

Előzmények