Futuremark - a Béta Program elkezdődött

A PC-ket tesztelő úgynevezett benchmark-programok hasznát fölösleges lenne taglalnunk. Szükség van rájuk és pont. Az persze már más kérdés, mennyire kell odafigyelnünk rájuk és milyen mértékben építhetünk a tesztszoftverekre.

A Futuremark vállalat eddig sem panaszkodhatott, volt partnere bőven. A 3D Mark bármelyik kiadását is nézzük, népszerű szerte a világon. Ezért sem mindegy, mely cégek támogatják a fejlesztőket a tesztszoftverek megalkotásakor. A másik, koránt sem elhanyagolható szempont, hogy a Futuremark elindította úgynevezett Béta Programját, amellyel új PC- és processzor-tesztelő alkalmazásokat akar kifejleszteni. Nos, ehhez a projekthez csatlakozott most a Gateway és a Transmeta cég, valamint az ExtremeTech és a Beyond3D internetes hardvermagazinok is.

Persze a támogatók közül a többi név sem "piskóta": AMD, ATI, Intel, Microsoft, Creative Technologies, Matrox, S3Graphics, SiS, ALi, Dell, CNET, Imagination Technologies/PowerVR, InnoVISION Multimedia és a Trident Microsystems. Úgy véljük, egyik felsorolt céget sem kell bemutatnunk, letettek már egyet s mást az elmúlt évtizedekben az asztalra. Az biztos, hogy az új Futuremark - mint az elődjei is - igen csak próbára teszik majd a számítógépeket.

Azóta történt

Előzmények