Idióta és nagyon veszélyes játék terjed a Facebookon

Habár nagyon kevés megerősített és igazolt információ áll még rendelkezésre róla, Európából állítólag „világhódító útjára” indult egy „játék”, mely a tizenéves korosztály körében népszerű.

A „Game of 72” kezdeményezésről elsősorban a rendőrségi jelentésekből és figyelmeztetésekből, illetve a bulvárlapok tudósításaiból lehet tájékozódni. A leírások szerint maga a játék nagyon egyszerű: a tiniket kihívás elé állítják, a feladat pedig az, hogy három napra, 72 órára nyomtalanul tűnjenek el környezetükből, és ez idő alatt egyetlen ismerősükkel vagy családtagjukkal sem szabad felvenniük a kapcsolatot.

Game of 72
[+]

A „mozgalom” állítólag Franciaországból indult, a kezdeményezés a közösségi oldalak privát üzenetküldő funkcióiban terjed, de az elmúlt hetekben, napokban a világ sajtójában egyre több olyan tudósítás jelent meg, amelyik arról számolt be, hogy gyerekek eltűnése mögött ez a játék áll(hat). Egyes tudósítások szerint a kamaszok pontozzák az eltűnési szcénát, és annál értékesebb az akció, minél nagyobb pánikot kelt.

Nagyon sokan gondolták és gondolják úgy, hogy az egész Game of 72 egyszerűen városi legenda, de a lassan szivárgó információk egyre inkább arra mutatnak, hogy valós jelenségről van szó – ám biztosat nem lehet a mai napig sem mondani. Ha mindez igaz is, a kamaszok összetartása és dacossága miatt még a rendőrök is nagyon nehezen jutnak információhoz.

Azóta történt

Előzmények