A GE Healthcare Szegeden megduplázza a szoftverfejlesztők számát

Még 2011-ben számoltunk be arról, hogy a GE Healthcare bővítette 2007-ben létrehozott szegedi központját, és ezzel egy időben kutatási-fejlesztési megállapodást kötöttek a Szegedi Tudományegyetemmel. A vállalat tegnapelőtt újabb bejelentést tett: bővítik a szegedi fejlesztőközpontot, és hamarosan 20-ról 40 főre nő a szoftverfejlesztők száma, így kétszeresére bővül a szegedi kompetenciaközpont.

A megnövelt létszámú fejlesztőcsapat olyan innovatív szoftvermegoldások fejlesztését segíti majd elő, melyek hatékony támogatást nyújtanak súlyos betegségek diagnosztizálásában, például a máj daganatos megbetegedései és egyéb rendellenességei esetén. A szegedi fejlesztők emellett jelentős szerepet vállalnak a Predix, a GE robusztus egészségügyi alkalmazásokat támogató szoftverplatformjának fejlesztésében is. Az új platform célja, hogy összekapcsolja az embereket, az adatokat és a gépeket egy globális hálózatban, megteremtve az Ipari Internetet az egészségügyben.

A GE Healthcare és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés eredménye az az új képfeldolgozó szoftver, mely a májbetegségek diagnosztizálásában nyújt hatékony segítséget. Az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság 2014-ben megrendezett kiállításán - az iparág éves bemutatóján, mely a világ minden részéről vonzza a radiológusokat – a Hepatic VCAR képfeldolgozó szoftvert is bemutatták, mely a máj- és a májléziók szegmentálásában és kiértékelésében, valamint az időbeli változás követésében segíti az orvosokat.

Azóta történt

Előzmények